Bender Coaching

Controlfreaks, alleswillers en andere druktemakers

Rationele effectiviteitstraining in woord en beeld

Controlfreaks, alleswillers en andere druktemakers Roderik Bender

Controlfreaks, alleswillers en andere druktemakers

Ken je ze? Die gedachten die je vertellen dat je alles onder controle moet hebben? Dat je aardig moet zijn en altijd goed moet presteren? Dat tegenslag onrechtvaardig is, en dat er niets in je omgeving mis mag gaan? Mooie zaken om na te streven maar helaas niet 100% haalbaar. Als deze denkbeelden je echter blijven achtervolgen in je hoofd, dan kan het knap lastig zijn om een gelukkig mens te blijven.

"Controlfreaks, alleswillers en andere druktemakers" helpt je om anders naar je leven te kijken, zodat je minder last hebt van de controlfreak of de alleswiller in je systeem. Gemaakt door een psycholoog en een beeldend kunstenaar, geeft het zeer beeldend weer wat er vaak gebeurt in onze hoofden. En hoe het anders kan.

Met behulp van de RET en Voice Dialogue lees en zie je wat je er aan kunt doen om wat in je leven niet goed gaat maar niet zomaar is te veranderen, makkelijker te accepteren.

Bestellen

management stripRecensies

(afkomstig van Bol.com)

Anoniem
Ik heb dit boek recentelijk cadeau gedaan aan mijn huisgenoot.
Voor jong volwassenen of anderen die niet van teveel droge stof houden is dit een prima boek over RET. Met wat humor en leuke illustraties wordt via concrete situaties de stof op een luchtige manier gebracht.

Drs. J.J.M. van der Heijden
De RET (Rationele EffectiviteitsTraining of Rationele Emotie Therapie) heeft als grondlegger Albert Ellis. Zijn uitgangspunt is dat jij zelf met je ratio de emoties aanstuurt. Wanneer dat gebeurt door irrationele gedachten, wordt het leven erg lastig.

In dit zelfhulpboek leer je dat je eerst je eigen omstandigheden zo gunstig mogelijk moet proberen te beïnvloeden. En, als dat niet mogelijk is, dan accepteer je de situatie en verbeter jij je eigen emotionele reactie door een andere betekenis aan die omstandigheden te geven. Eerst wordt uitgelegd wat het ABCDE-stappenmodel (dat in de huidige RET wordt gebruikt) inhoudt. Vervolgens wordt, met stereotypen, uitgelegd wat men daaraan zelf kan doen. De voorbeeldsituaties zijn: overdreven controlebehoefte, alles willen, perfectionisme, aandachtverslaving, eisend moralisme, lage frustratietolerantie, rampdenken en uitstelgedrag.
Een goed zelfhulpboek, waarbij woord en beeld elkaar op een speelse manier ondersteunen. Jammer is dat het rood-zwart contrast niet zo groot is dat alle tekst door iedereen goed gelezen kan worden.

Roderik Bender quote Eisend gedrag