Bender Coaching

Hoe maak ik van een olifant weer een mug Roderik Bender

Hoe maak ik van

een olifant weer

een mug?


Ook beschikbaar in Engels en Duits:

How Can I Turn a Mountain Back into a Molehill? Roderik Bender
Wie mache ich aus einem Elefanten wieder eine Mücke? Roderik Bender

Hoe maak ik van een olifant weer een mug?

Hoe ga je beter om met werksituaties die stress, frustraties en niet productief gedrag opleveren? Wie de bestseller "Beren op de weg, spinsels in je hoofd" met veel interesse heeft gelezen, zal ook van deze opvolger genieten.

Dit boek herhaalt kort de beginselen van de RET (Rationele EffectiviteitsTraining) zodat het ook voor beginners goed te volgen is en gaat vervolgens dieper in op de filosofische achtergronden die Albert Ellis inspireerden tot het RET-model. Aan bod komen de vier basis emoties van mensen en de irrationele gedachten die daar vaak de oorzaak van zijn.

Hoe kun je hardnekkig uitstelgedrag aanpakken? Hoe kun je als leidinggevende beter om gaan met je eigen perfectionisme of ergernissen? 'Hoe maak ik van een olifant weer een mug?' geeft bruikbare inzichten en alternatieven op een toegankelijke manier geschreven.

Het boek, waarvan er sinds de verschijning tegen de 30.000 exemplaren zijn verkocht, is inmiddels in de tiende druk.

Bestellen bij Thema

Roderik Bender quote Besluitelozen

Recensies

(afkomstig van Bol.com)

Drs. J.J.M. van der Heijden - Biblion recensie,

RET (Rationele EffectiviteitsTraining) is ook bekend als Rationele Emotive Therapie. Deze cognitieve therapie of trainingsmethode is in de jaren vijftig ontwikkeld door de Amerikaan Albert Ellis.
De auteurs concentreren zich in deze uitgave op de relatie emotie-gedrag bij stress in veel voorkomende werksituaties. De grondgedachte is dat niet de reele situatie an sich bepalend is voor het krijgen van stress, maar de persoonlijke beleving ervan. Stress zou dan verminderd kunnen worden door het heroverwegen of herwaarderen van de gevoelens over een situatie.
Een prettig lezend boek dat aan de hand van voorbeelden illustreert hoe men een situatie anders kan beoordelen zodat deze minder bedreigend en stressvol wordt. Onderwerp van onderzoek zijn onder andere perfectionisme, lage frustratietolerantie, uitstelgedrag, schuldgevoel, onzekerheid, etc. Deze uitgave is een voortzetting van 'Beren op de weg, spinsels in je hoofd' (IJzermans en Dirkx, 1992*). Het boek is ook voor degenen die onbekend zijn met de RET goed te volgen. Beide auteurs zijn psycholoog en zelfstandig gevestigd als erkend RET-supervisor/coach.

Anoniem
Een heel fijn boek met veel voorbeelden uit de praktijk. Het is dus niet een boek met alleen maar wetenschappelijk therapeutisch geklets. Echt een makkelijk boek om doorheen te komen. Ik kan eigenlijk niet 1 punt vinden wat ik niet goed vond. Ik heb zelf al een paar andere boeken over de RET gelezen, die dateerden vaak van jaren terug. Dit boek komt uit 2004 en heeft dus een moderne schrijfstijl. Het heeft mij heel veel profijt opgeleverd in de vermindering van stress. Het is een bouwsteen geweest in mijn weg naar een meer ontspannen leven. Een dikke aanrader!

Kees van der Vliet

Kun je weer geen nee zeggen of doen je collega's steeds irritant?
Wees niet alleen aardig en leer begrijpen hoe je emoties tot stand komen.
Houd jezelf in de hand en krijg controle over de invloed die je omgeving op je heeft.

Kawita

Het eerste deel van het boekje vond ik geweldig! Herkenbaar en met veel praktische punten. Van het tweede deel (waar enkele situaties werden uitgelegd) had ik hoge verwachtingen, maar dat was meer van hetzelfde.
Een open deur, net zoals veel van deze boeken, maar wel fijn om dan weer eens op gewezen te worden!
Aanrader!