Bender Coaching

RET in actie

managementboek, verandermanagement, relationele effectiviteits therie

RET in actie

'RET in actie' is geschreven voor trainers, therapeuten, coaches en andere mensen die ervaring hebben met het werken met groepen. Met RET (Rationele Effectiviteittraining of Rationeel-emotieve Therapie) kun je heel gericht je deelnemers een handje helpen met het veranderen van overtuigingen die hen belemmeren. RET geeft je een handzaam, eenvoudig didactisch model met een concreet stappenplan dat veel deelnemers zal aanspreken.

In dit boek vind je 40 inspirerende groepsoefeningen die gebaseerd zijn op RET. Deelnemers gaan in deze oefeningen actief aan de slag: bewegen, lachen, voelen, debatteren, zich verbeelden, oefenen en uitbeelden.

De methode werkt uitstekend in trainingen, omdat denken en filosoferen voor veel deelnemers 'veilige' activiteiten zijn, die een goede opmaat vormen om persoonlijker naar zichzelf kijken. Zelfs in korte groepsbijeenkomsten kun je met deze werkvormen je deelnemers op attitudeniveau trainen zonder dat het statisch, traag of onveilig wordt.

Bestellen

Recensies

(Afkomstig van GoodReads.com)

Mirjam Visscher:

Er zitten echt leuke werkvormen tussen. Ook wordt het model helder en met niet al te veel woorden uitgelegd.
Een belangrijk minpunt is dat in sommige oefeningen deelnemers moeten kiezen of ze een liefdesjunk, perfectionist, rampdenker etc. zijn. Niet zulke leuke termen, dan kun je net zo goed een stel ezelsoren op je hoofd zetten! Gelukkig is dit simpel om te bouwen naar de taal van de deelnemers en dan worden het vanzelf fijne, productieve oefeningen.

Roderik Bender quote Controle